Viewer voor webcontent
ActionsIn Nederland zijn ongeveer 250.000 mensen met een ziekte aan de lever, de galwegen of allebei. Dit kan plotseling en tijdelijk zijn of langdurig (chronisch). De oorzaak is vaak een virusinfectie zoals hepatitis B en C, of een auto-immuunziekte. Ook overgewicht, te veel alcoholgebruik, schade door medicijnen of erfelijkheid kunnen zorgen voor leverziekten.
Sommige oorzaken, zoals Hepatitis B en C en auto-immuunziekten kunnen we goed behandelen. Verdere schade aan de lever wordt zo voorkomen. Maar niet alle leverziekten zijn goed te behandelen. En soms wordt een leverziekte pas laat ontdekt. Er ontstaan dan littekens op de lever. Dit heet levercirrose. Als een lever niet meer goed functioneert, dan is soms een levertransplantatie nodig.
Leverziekten en hepatitis in het HagaZiekenhuis
Voor alle leverziekten kunt u terecht op afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) van het HagaZiekenhuis. Het is belangrijk een leverziekte vroeg te ontdekken. We hebben hiervoor de juiste kennis én de juiste onderzoekapparatuur in huis. In ons speciale Hepatitiscentrum werken echte hepatitis-experts. We werken hierin samen met de infectiologen van de afdeling Interne Geneeskunde. Ook zijn we onderdeel van de Nederlandse Werkgroep Auto-immuunhepatitis. Voor levertransplantaties werken we samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).