Zo worden wij beoordeeld
Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.
Heeft u trombose (een bloedpropje) gehad of loopt u risico op trombose? Dan kan uw arts bloedverdunners of antistollingsmiddelen voorschrijven. Met deze medicijnen is het belangrijk dat de stollingstijd (INR) van uw bloed regelmatig wordt gecontroleerd. Dit doet de Trombosedienst. Met de gemeten INR wordt bepaald of u misschien meer of minder antistollingstabletten moet krijgen. Na iedere meting ontvangt u uw doseerkalender. Hierin staat hoeveel tabletten u moet slikken. Uw arts zorgt voor uw aanmelding bij de trombosedienst.
De eerste afspraak is een intakegesprek. Dit is bij de Bloedafname van het Juliana Kinderziekenhuis (hoofdingang HagaZiekenhuis, route J0.2) of bij u thuis Na deze eerste afspraak kunt u voor verdere controles terecht op een bloedafnamelocatie bij u in de buurt. Slikt u langer dan 3 maanden bloedverdunners? Dan kunt u ook kiezen voor het zelfmeten van uw INR. Controle op de bloedafnamelocatie is dan niet meer nodig. Voor zelfmeting krijgt u een zelfmeettoestel en een training. De Trombosedienst blijft uw waarden controleren. Veilige zorg dus, met meer gemak.
Dan kunt u voor een INR-bepaling, tot 12.00 uur bloed laten afnemen op een van onze prikposten en bij de bloedafnamelocaties in de ziekenhuizen.
Bent u trombosepatiënt? Dan kunt u voor bloedafname niet meer terecht in het HagaZiekenhuis. Bekijk hier de afname-locaties.
De Trombosedienst is onderdeel van de laboratoria/bloedafname van het HagaZiekenhuis.
Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.