Wij staan voor u klaar
Echte aandacht zorgt voor een goede diagnose en een haalbare behandeling
Het is bijna onmogelijk u voor te bereiden op de mededeling ‘U heeft kanker’. Zelfs als u het mogelijk verwachtte, heeft de diagnose veel impact. Ineens lijkt u de controle kwijt over uw leven. In het Haga Oncologiecentrum weten we dat. Daarom zorgen we niet alleen voor een goede behandeling, maar ook voor een goede ondersteuning en een luisterend oor voor u en uw naasten.
Kanker (de medische term is oncologie) is niet 1 ziekte. Het bestaat uit veel verschillende vormen. Bij alle vormen gaat het om een foute deling van de cellen. Hierdoor kan een kwaadaardige tumor ontstaan. Zoals bij borstkanker of prostaatkanker. Of een gevaarlijke afwijking in het bloed, zoals bij leukemie.
Kanker komt helaas vaak voor en de diagnose kanker roept veel emoties op. Vermoedt uw arts dat u kanker heeft? Dan doen we altijd eerst uitgebreid onderzoek.
Kanker kan op veel verschillende plekken in het lichaam voorkomen. In het Haga Oncologiecentrum hebben wij alle kankerspecialisten in huis. Voor veel behandelingen kunt u terecht in HagaZiekenhuis Zoetermeer en HagaZiekenhuis Den Haag. Sommige hoog complexe behandelingen doen we alleen in HagaZiekenhuis Den Haag.
Daarnaast zijn we onderdeel van OncoWest, het oncologienetwerk West-Nederland. Hierin werken de ziekenhuizen in onze regio nauw samen zodat u altijd de beste specialist en de beste zorg krijgt.
Omdat kanker op zo veel verschillende plekken in het lichaam kan voorkomen, heeft ieder specialisme eigen experts op hun gebied. Zo vindt u voor baarmoederhalskanker uw specialist op de afdeling Gynaecologie. En voor prostaatkanker hebben wij zelfs een eigen centrum. Samen met u en uw naasten zoeken we de beste behandeling. Dat kan een operatie zijn, chemotherapie (cytostatica), bestraling (radiotherapie), hormoon- of immuuntherapie. Bij palliatieve zorg zorgt ons eigen team voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.
Ontdekt u een knobbeltje in uw borst? Op de Mammapoli van het HagaZiekenhuis in Den Haag en Zoetermeer kunt u snel terecht.
Onze dermatologen, oncologisch chirurgen en plastisch chirurgen hebben veel ervaring met de behandeling van huidkanker.
Bij verdenking van maag-, darm- of leverkanker krijgt u snel duidelijkheid.
Op de afdeling Hematologie onderzoeken we kwaadaardige aandoeningen als leukemie, lymfeklierkanker en Multipel Myeloom.
Op de afdeling Longziekten behandelen we patiënten met longkanker.
Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum is hét gespecialiseerde centrum voor onderzoek en behandeling van prostaatkanker.
De specialisten van Gynaecologische Oncologie onderzoeken en behandelen kanker aan de vrouwelijke geslachtsorganen.
Op de afdeling Interne Oncologie behandelen we kanker met medicijnen en therapieën.
De oncologisch chirurgen van het specialisme Oncologische Chirurgie zijn gespecialiseerd in operaties bij kanker.
Op de afdeling Radiotherapie behandelen we kanker met röntgenstralen. We noemen dit ook wel bestraling.
Ben jij tussen de 18 en 39 jaar en heb jij kanker of kanker gehad? Dan kan je in het HagaZiekenhuis terecht voor AYA-basiszorg. Dat is zorg speciaal voor jongvolwassenen. AYA is de afkorting voor Adolescents and Young Adults basiszorg.
Als de kanker ongeneeslijk is of behandelen geen optie meer is, dan bieden wij u en uw naasten palliatieve zorg.
Echte aandacht zorgt voor een goede diagnose en een haalbare behandeling
Bij oncologische zorg werken de specialisten van het HagaZiekenhuis nauw samen met de experts van 6 andere ziekenhuizen in het regionaal oncologienetwerk OncoWest. Zo verliezen we geen tijd en krijgt u de allerbeste behandeling.
Carma en het HagaZiekenhuis organiseren een hemato-oncologische lotgenotenbijeenkomst voor mensen die zelf ziek zijn (geweest) en hun partners.
Lees meerHet HagaZiekenhuis, de ProstaatKankerStichting en Carma organiseren een informele bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners. Deze keer gaat de bijeenkomst specifiek over uitgezaaide prostaatkanker.
Lees meerIn het Dagcentrum Infusietherapie (DIT) van HagaZiekenhuis Den Haag krijgen dagelijks tientallen patiënten medicatie via een infuus. Denk aan behandelingen met chemo-, immuno- of hormoontherapie, maar ook bloedtransfusies. Sommige patiënten moeten heel vaak naar het Dagcentrum, wat veel impact heeft op hun tijd en kwaliteit van leven. Verpleegkundigen, artsen en apothekers werkten samen om de medicatiezorg in het DIT te verbeteren. En met succes: dankzij 4 verbeteringen hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis en wanneer een ziekenhuisbezoek toch nodig is, duurt de behandeling korter.
Lees meer