Wij staan voor u klaar
Ik heb mij gespecialiseerd in aandoeningen van de in- en uitwendige neus (Rhinologie).
Met klachten aan uw keel, neus of oren kunt u terecht bij onze afdeling KNO. Onze KNO-artsen behandelen ook problemen aan de slokdarm of het hoofd-halsgebied. Denk bijvoorbeeld aan een gezwel in het gezicht, de hals of speekselklieren. De KNO-artsen doen zelf de operaties. Dat betekent dat u meestal wordt geopereerd door uw eigen KNO-arts. Ons team heeft ook ervaring met plastische chirurgie aan het gezicht. Zowel reconstructies (herstellen) als cosmetisch (mooier maken).
Op de KNO-polikliniek kunt u terecht voor onderzoek en behandeling. Wij vinden het belangrijk om daarna sámen met u naar de meest geschikte behandeling te zoeken. Onze artsen zijn heel ervaren en voeren veel ingewikkelde behandelingen uit. Patiënten uit de hele regio worden naar het HagaZiekenhuis verwezen.
Een aantal van onze KNO-artsen is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Zij staan in het Juliana Kinderziekenhuis klaar voor de behandeling van uw zoon of dochter.
Ik heb mij gespecialiseerd in aandoeningen van de in- en uitwendige neus (Rhinologie).
De KNO-arts geeft u alle informatie over neusbijholtenontsteking en allergieën.
Onze KNO-artsen hebben veel ervaring met verschillende operaties aan de neus en het aangezicht.
Onze KNO-artsen zijn gespecialiseerd in oorchirurgie.
Onze KNO-artsen hebben veel ervaring met behandelingen bij kinderen. Bijvoorbeeld het plaatsen van trommelvliesbuisjes, ooroperaties en het knippen van de amandelen.
In het speciale duizeligheidscentrum in het HagaZiekenhuis behandelen we uw duizeligheidsklachten.
Onze KNO-artsen werken samen met longartsen en MKA-chirurgen in het OSAS-centrum. Hier behandelen we mensen met een slaapapneu.
Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. De KNO krijgt een:
Wist je dat klachten aan keelamandelen ook bij volwassenen veel voorkomen? Regelmatig keelpijn, moeilijk kunnen slikken, gepaard met koorts. Elk jaar ziet het HagaZiekenhuis zo’n 1200 patiënten met deze klachten. Bij 150 van hen zijn de amandelontstekingen chronisch of vaak terugkerend. Het verwijderen van de amandelen is dan een mogelijke oplossing. Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er naast de klassieke operatie nu een alternatief: de lasermethode onder lokale verdoving. Het HagaZiekenhuis in Den Haag is het eerste ziekenhuis in Nederland dat de keelamandelen op deze wijze behandelt.
Lees meerRegelmatig keelpijn, moeilijk slikken of koorts. Het zijn enkele symptomen van ontstoken keelamandelen. Elk jaar ziet het HagaZiekenhuis zo’n 1200 patiënten met klachten aan hun amandelen. Ongeveer 150 van hen krijgen een operatie om ze weg te halen. Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er nu een goed alternatief voor de klassieke operatie: de laserbehandeling. Deze behandeling is korter dan een operatie en gebeurt met een plaatselijke verdoving, in plaats van een narcose. Patiënten herstellen sneller en hebben minder medicijnen nodig. KNO-arts Henk Blom vertelt ons meer.
Lees meerPatiënten met klachten aan de amandelen kunnen sneller, zonder narcose, met minder pijn en minder medicijnen een laserbehandeling krijgen die ongeveer net zo effectief is als een klassieke operatie. Daarnaast is de laserbehandeling waarschijnlijk veel goedkoper dan het verwijderen van de amandelen onder narcose. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek door het HagaZiekenhuis en vier andere ziekenhuizen. De resultaten staan 21 februari in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift, Journal of the American Medical Association (JAMA) Open.
Lees meer