Viewer voor webcontent
ActionsDe longartsen van het HagaZiekenhuis onderzoeken en behandelen alle soorten longziekten. Samen met een team van arts-assistenten, gespecialiseerde verpleegkundigen en longfunctie analisten staan voor u klaar. Onze longartsen hebben ieder een eigen aandachtsgebied waarin zij gespecialiseerd zijn. Zo krijgt u altijd de beste arts.
Longziekten in het HagaZiekenhuis
Onze longartsen hebben ieder eigen aandachtsgebieden waarin zij gespecialiseerd zijn. Zo krijgt u altijd de beste arts. We vinden het vooral belangrijk om sámen met u voor de best passende behandeling te kiezen. Heeft u taaislijmziekte? Dan behandelen we u in het speciale Cystic Fibrosis Centrum. De artsen zijn hier gespecialiseerd in het behandelen van taaislijmziekten voor jong en oud.
Andere belangrijke aandachtsgebieden zijn ernstig astma en oncologie.
Uitgelicht
ActionsWij staan voor u klaar
ActionsViewer voor webcontent
ActionsLongziekten in het HagaZiekenhuis
-
Longkanker (Longoncologie)
Onze specialisten van de afdeling Longoncologie behandelen alle soorten longkanker.
-
CF-centrum
In het CF-centrum van het HagaZiekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis behandelen we patiënten met Cystic Fibrose (taaislijmziekte) hun leven lang.
-
Ernstig astma
In het HagaZiekenhuis bieden we de nieuwste behandelingen bij ernstig astma.
-
COPD
Heeft u COPD? Dan kijken wij samen met u naar een behandeling die bij u past.
-
Interstitiële longziekten
Wij hebben veel ervaring met zeldzame interstitiële longziekten, zoals longfibrose.
-
OSAS-centrum
Onze longartsen werken samen met KNO-artsen en MKA-chirurgen in het OSAS-centrum. Hier behandelen we mensen met een slaapapneu.
-
Kinderlongziekten
De afdeling Kinderlongziekten van het Juliana Kinderziekenhuis is helemaal gericht op kinderen met ingewikkelde longklachten.
-
Research longziekten
De afdeling Research Longziekten heeft ruime ervaring met medisch onderzoek. Bijvoorbeeld op het gebied van Cystic Fibrose, ernstig astma, COPD en longkanker.
Onderzoeken en behandelingen
ActionsOnderzoeken en behandelingen
- Astma en zwangerschap
- Beademing en zuurstofbehandeling
- COPD
- Echo-onderzoek van de luchtwegen (EBUS)
- Kijkonderzoek van de longen (Bronchoscopie)
- Kijkoperatie van de borstholte (Mediastinoscopie)
- Kijkoperatie van de longen en borstwand (Thorascopie)
- Klaplong
- Longfunctieonderzoek
- Longreactivering
- Longrevalidatie
- Pleurapunctie
- Slaapapneu-onderzoek
- Stembanddisfunctie
- Test op Latente Tubercolose Infectie (LTBI)
- Verneveling
- Voeding bij longaandoeningen
Zo worden wij beoordeeld
ActionsZo worden wij beoordeeld
Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. De Longziekten krijgt een:
Maak online of telefonisch een afspraak
ActionsMaak online of telefonisch een afspraak
Viewer voor webcontent
ActionsNieuws en agenda
ActionsNieuws en agenda
- 02-07-2024
Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen voor Cystic Fibrosis-patiënten In haar proefschrift Clinical pharmacology of CFTR modulators beschrijft longarts Renske van der Meer haar onderzoek naar de werking en het gedrag (farmacologie) van CFTR modulatoren. Dit zijn geneesmiddelen die zeer belangrijk zijn voor patiënten met cystic fibrose (CF).
Lees meer - 07-03-2024
Longkanker in vroeger stadium vastgesteld dankzij innovatieve onderzoekstechniek Pijnloos, minder kans op complicaties, sneller en met grotere zekerheid een diagnose. Dat zijn enkele voordelen van ‘navigatiebronchoscopie’, een innovatieve techniek die het HagaZiekenhuis als eerste niet-academische ziekenhuis op deze specifieke manier toepast bij longpatiënten. Navigatiebronchoscopie maakt het mogelijk om met hoge precisie kleine en moeilijk bereikbare afwijkingen in de longen te onderzoeken.
Lees meer - 19-12-2023
Nieuwe richtlijn moet voorkomen dat zwangere met astma tegenstrijdige adviezen krijgt Zwangere vrouwen met astma krijgen nog te vaak tegenstrijdige adviezen over hun medicatiegebruik. Uit onderzoek van het HagaZiekenhuis blijkt dat een belangrijk deel van deze patiënten stopt met hun astmamedicatie, soms op eigen initiatief of op advies van een zorgverlener. Gelukkig is dit te voorkomen, zegt longarts Saar van Nederveen-Bendien.
Lees meer