Wij staan voor u klaar
Ik heb mij toegelegd op de behandeling van borstkanker, eierstokkanker en kanker van het maagdarmstelsel.
Ontdekt u een knobbeltje in uw borst? Of is er bij het bevolkingsonderzoek een afwijking in uw borst gevonden? Dan verwijst uw huisarts u door naar de Mammapoli in het HagaZiekenhuis. Of u nu een vrouw of een man bent. Hier kunt u laten onderzoeken of er sprake is van borstkanker. Een team van gespecialiseerde artsen staat voor u klaar om u snel te onderzoeken en te behandelen. Ook krijgt u hier voorlichting en begeleiding.
Voordat u de Mammapoli bezoekt, nemen we telefonisch een vragenlijst met u door. We vragen bijvoorbeeld hoe lang u al klachten heeft en of er borstkanker in uw familie voorkomt. Tijdens uw eerste bezoek wordt u onderzocht door de radioloog. Deze maakt een röntgenfoto van uw borst en eventueel een echo. Daarna volgt een gesprek en een lichamelijk onderzoek door de chirurg of een verpleegkundig specialist. Na de diagnose bespreken wij samen met u de mogelijke behandelingen.
Ik heb mij toegelegd op de behandeling van borstkanker, eierstokkanker en kanker van het maagdarmstelsel.
Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.
Sinds kort gebruikt het HagaZiekenhuis een nieuwe, patiëntvriendelijke techniek om de zogenaamde schildwachtklier bij patiënten met borstkanker te vinden.Geen radioactieve stof, maar fluoriscerende kleurstof.
Lees meerDankzij drie grote sponsorbijdragen van Team Westland kan het HagaZiekenhuis investeren in belangrijke verbeteringen in de zorg voor patiënten met kanker. Zo is de aanschaf van een MRI echofusieapparaat mogelijk, waardoor de kans op complicaties bij prostaatkankeronderzoek (biopten afnemen) fors afneemt. De afdeling Longoncologie kan een speciale camera (videoscoop) kopen om met de allernieuwste techniek weefsel-besparende operaties uit te voeren bij longkankerpatiënten. Al eerder werd bekend dat Team Westland bijdraagt aan de aanschaf van magneetzaadjes die veel beter (en prettiger voor de patiënt) de locatie van een borsttumor aangeeft.
Lees meerZe voelde een harde schijf in haar borst. “Het zal wel niets zijn, dacht ik eerst nog. Maar uiteindelijk ging ik toch maar naar de huisarts”, vertelt de 30-jarige Renee van Ginkel. Huisarts Ronald Schouten vermoedde een cyste, maar wilde voor de zekerheid een echo. “Toen de vlekken op de echo werden opgemeten, wist ik al: dit is niet goed.” Er werd direct een foto gemaakt en een biopt genomen. De diagnose volgde snel: borstkanker.
Lees meer